1 kg blåmuslinger
4 cm galangarod
1½ stængel citrongræs
3 fed hvidløg
1½ chili (ikke for stærke)
1/4 bundt koriander
3 forårsløg
6 limeblade
4 dl kokosmælk
1-2 lime
en anelse fiskesauce
neutral olie til stegning
Rens og klargør muslingerne
Hak galanga. Pil de yderste blade af citrongræsset og skær de tørre ender fra, og hak.
Stød galanga, citrongræs og hvidløg i en morter eller hak i kværn til en pasta.
Hak chili og korinader, snit forårsløg fint og riv limebladene fint, kasser stænglen i midten.
Varm olien i en stor gryde og tilsæt krydderpastaen og sauter forsigtigt til den dufter. Tilsæt kokosmælk og limeblade lad simre i 10 - 15 min.
Skru op for blusset og kom muslingerne i og læg låg på. ryst gryden og damp muslingerne i 4-5 min. Kasser muslinger, som ikke er åbne.
Smag til med limesaft og evt fiskesause.
vend chili, koriander og forårsløg i og server med limebåde.
|